Krups EA8150

od 1354,27 PLN

Pojemność: 1.7 l • Moc: 1450 W • Rodzaj kawy: ziarna, mielona • Szerokość: 24 cm • Głębokość: 33 cm • Wysokość: 36 cm • Sterowanie: elektroniczne • Mielenie: tak • Kolor: czarny
Ekspres Krups z serii PISA pozwala cieszyć się smakiem perfekcyjnie przyrządzonej kawy w zaciszu własnego domu. Dzięki zaimplementowaniu nowoczesnej technice, przemyślanej konstrukcji oraz klarownego, graficznego menu urządzenie jest poręczne i bardzo proste w obsłudze. Bezpośredni dostęp do funkcji "ulubione" pozwoli ci przygotować w prędki i przystępny sposób kawę, którą najbardziej lubisz. Przypasowanie napoju według własnych preferencji dzięki możliwości wyboru mocy oraz wielkości kawy. Dzisiaj możesz radować się starannie taką kawą, na jaką aktualnie masz ochotę. Bezpośredni dostęp do funkcji „ulubione”. Pozwoli Ci przygotować w prędki sposób kawę, którą najbardziej lubisz. Graficzny wyświetlacz LCD. Zapewnia instuicyjną obsługę ekspresu. Dzisiaj przyrządzenie kawy jest jeszcze prostsze. Doskonała temperatura już od pierwszej filiżanki. Możliwa jest dzięki kompaktowemu systemowi grzewczemu Thermoblock, który zintegrowany jest z system zaparzającym kawę. Dzięki temu nie następuje utrata ciepła wody, a ekspres za każdym razem zagwarantuje ciepłą kawę. Łatwość utrzymania urządzenia w czystości gwarantowane jest dzięki automatycznym programom czyszczenia oraz odkamieniania. 3-poziomowa regulacja stopnia zmielenia ziaren. Umożliwia przygotowanie preferowanej kawy. Przejrzyj, dlaczego zapach i smak kawy w ekspresach KRUPS jest tak dynamiczny! Ubijanie kawy, przez profesjonalistów nazywane tampingiem, to klucz do uzyskania wyśmienitego, esencjonalnego espresso. Świeżo zmielone ziarna, poddane optymalnemu tampingowi, zwalniają przepływ wody w ekspresie i pozwalają kawie nadzwyczajnie się wyparzyć. Starannie tak dzieje się w ekspresach KRUPS, które ubijają kawę z siłą nacisku aż do 30 kg! Dzięki tak konkretnemu tampingowi nasza niepokaźna czarna ma wszystko, co najlepsze, czyli niezwykle energiczny smak i aromat. A wszystko za sprawą nowoczesnej oraz hydraulicznego podnośnika, którymi zastąpiliśmy mechaniczne rozwiązania występujące w innych, samoczynnych ekspresach. O właściwie przeprowadzonym tampingu świadczy jednocześnie doskonały smak i aromat naszego espresso, jak i zarys kawy wybijanej z kolby w postaci równych, zbitych krążków, czyli tzw. Coffee cakes (ciasteczek kawy). „ W procesie parzenia kawy wyjątkowo ważny jest moment ubicia. Znaczne jest, aby równo i dość konkretnie ubić ciastko kawowe. Bariści ubijają kawę z siłą nacisku od 13 do 15 kg. Mocniejsze ubicie pozwala wydobyć pokaźniejszą dynamiczność kawowego aromatu. W dodatku, poprawnie ubite kawowe ciastko stawia obszerniejszy opór wodzie, w efekcie kawa ma z nią dłuższy kontakt i lepiej się wyparza. Na równomierne wyparzenie prawidłowo wpływa jednolita wysokość ciasteczka z każdej strony. Najlepiej to zaobserwować, kiedy ciastko jest suche. Jest to dowodem na to, iż wyparzyliśmy kawę bardzo sprawnie, a nasze espresso jest idealne, tj. Bardziej esencjonalne, z ciemniejszą cremą oraz o dynamiczniejszym smaku.„ Agnieszka Rojewska Mistrzyni Polski Barista 2016 Opis artykułu Ekspres EA8150 z serii PISA pozwala radować się smakiem perfekcyjnie przyrządzonej kawy w zaciszu własnego domu. Dzięki zastosowaniu progresywnej technologii, przemyślanej konstrukcji oraz przezroczystego, graficznego menu urządzenie jest ergonomiczne i niezwykle proste w obsłudze. Bezpośredni dostęp do funkcji "ulubione" pozwoli ci przygotować w prędki i nieskomplikowany sposób kawę, którą najszczególniej uwielbiasz. • dobranie napoju według własnych preferencji dzięki możliwości wyboru mocy i wielkości kawy. Dzisiaj możesz cieszyć się starannie taką kawą, na jaką aktualnie masz ochotę. • Bezpośredni dostęp do funkcji „ulubione” pozwolii Ci przygotować w prędki sposób kawę, którą najbardziej lubisz. • Graficzny wyświetlacz LCD gwarantuje instuicyjną obsługę ekspresu. Teraz przyrządzenie kawy jest jeszcze prostsze. • doskonała temperatura już od pierwszej filiżanki realna jest dzięki kompaktowemu systemowi grzewczemu Thermoblock, który zintegrowany jest z system zaparzającym kawę. Dzięki czemu nie następuje utrata ciepła wody, a ekspres zawsze gwarantuje ciepłą kawę. • Łatwość utrzymania urządzenia w czystości gwarantowane jest dzięki samoczynnym programom czyszczenia, a także odkamieniania. • 3-poziomowa regulacja stopnia zmielenia ziaren pozwala na przygotowanie preferowanej kawy. Zobacz, dlaczego zapach i smak kawy w ekspresach KRUPS jest tak energiczny! Ubijanie kawy, przez profesjonalistów nazywane tampingiem, to klucz do uzyskania genialnego, esencjonalnego espresso. Świeżo zmielone ziarna, poddane stosownemu tampingowi, zwalniają przepływ wody w ekspresie i pozwalają kawie doskonale się wyparzyć. Dokładnie tak dzieje się w ekspresach KRUPS, które ubijają kawę z siłą nacisku aż do 30 kg! Dzięki tak konkretnemu tampingowi nasza niepokaźna czarna ma wszystko, co najkorzystniejsze, czyli istotnie energiczny smak i aromat.